baby boom

Ρεφλεξολογία

 • Στην εποχή που διανύουμε και κάτω από τις συνθήκες που ζούμε για όλους μας υπάρχει ένας κρυφός και ύπουλος εχθρός που ονομάζεται Άγχος που Δυστυχώς προκαλεί πάρα πολλές παρενέργειες στον οργανισμό μας όπως είναι οι καρδιακές παθήσεις, η κατάθλιψη, οι αυπνίες, οι πονοκέφαλοι, οι καούρες, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου,  η επιτάχυνση της γήρανσης, η παχυσαρκία με ότι συνεπαγεται αυτή και πολλά άλλα….

   Δυστυχώς το stress και ο έλεγχος του δεν εξαρτάται μόνο από εμάς μιας και οι αιτίες αυτού μπορεί να είναι από οικονομικές δυσκολίες, προβλήματα υγείας, ανεργία , προβλήματα σε προσωπικό, οικογενειακό, εργασιακό επίπεδο, μέχρι όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας..

   Υπάρχουν όμως κάποιοι ευεργετικοί τρόποι αντιμετώπισης του Stress από ένα απλό περπάτημα όπου είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι την ώρα της άσκησης ο οργανισμός απελευθερώνει ενδορφίνες οι οποίες βοηθούν στο να αυξηθούν τα επίπεδα ηρεμίας, η χαλάρωση και ακόμα και η ανακούφιση ενός συμπτώματος…

   Άλλη μια αποτελεσματική μέθοδος είναι η Ρεφλεξολογία η οποία είναι χαλαρωτική και ταυτόχρονα ισχυρή θεραπεία. Λειτουργεί με βάση την αρχή ότι υπάρχουν πάνω από 7200 νευρικές απολήξεις σε κάθε πόδι στα χέρια και στα αυτιά.Αυτές οι νευρικές απολήξεις καταλήγουν σε όλα τα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων και των εσωτερικών οργάνων και των αδένων. Με ειδικές τεχνικές και χειρισμούς και με συγκεκριμένη πίεση στα συγκεκριμένα σημεία έχουμε εξάλειψη του μπλοκαρίσματος που είναι υπεύθυνο για τον πόνο ή την ασθένεια στους συναφείς τομείς .Έχουμε στόχο ο ίδιος ο οργανισμός να απελευθερώσει τις θεραπευτικές του δυνάμεις και να επιτύχουμε την καλή οξυγόνωση και την αρμονία ανάμεσα στα εσωτερικά όργανα με τελικό στόχο την σωστή λειτουργία του συνολικά.

   Τώρα σχετικά με την ιστορία της ρεφλεξολογίας έχουμε αναφορές 5000 ετών από την Αίγυπτο την Κίνα και την Ινδία. Στην Ελλάδα αναφορές έχουμε από τον Ασκληπιό ο οποίος αναφέρει τις ((μυστηριώδεις δυνάμεις του οργανισμού)). Έχουμε αναφορές όπου εφάρμοζαν την ρεφλεξολογία στα Ασκληπιεία της αρχαιότητας. Ο Ιπποκράτης αναφέρει ότι είναι αδύνατον να κατανοήσουμε την φύση του σώματος αν δεν δεχτούμε την έννοια του ((ΟΛΟΥ)) οπότε μας αναφέρει για την αυτόματη ίαση άρα αναγνωρίζει την δυνατότητα του οργανισμού για αυτοθεραπεία.

   Από το 1582 στο βιβλίο των dr Αdamus και dr Αtakis αναφέρετε η ρεφλεξολογία. Το 1834 τα αδέλφια Κίρλιαν τεκμηρίωσαν την μέθοδο και φτάνουμε στο 1913 ο dr Fitzgerald χειρουργός από το Κονέκτικατ έκανε έρευνα και ανακάλυψε ότι το σώμα χωρίζεται σε 10 κάθετες ζώνες και την ονόμασε ((θεραπεία ζωνών)). Συνεχιστής της μεθόδου θεωρείται και η Αμερικανίδα EUNICE D.INGHAM.

   Η πρώτη σχολή άνοιξε το 1960 στην Μεγάλη Βρετανία οπου από το 1970 έγινε γνωστή σε όλη την Αγγλία. Σε πολλά κράτη όπως στην Κίνα, στη Σουηδία ,στη Δανία, στην Αμερική, στην Ιαπωνία και σε αρκετά άλλα έχει ήδη ενσωματωθεί ως δημόσια παροχή. Στην Ελλάδα λόγω ελλείψεως συγκεκριμένης νομοθεσίας δεν έχουμε πρόοδο σε αυτό τον τομέα.

   Στις μέρες μας γίνονται άπειρες μελέτες οι οποίες γνωστοποιούν τα σημαντικά ωφέλη της συγκεκριμένης μεθόδου. Εφαρμόζεται από το Ωνάσειο και το Μετροπόλιταν, σε κέντρα πόνου και σε πολλά νοσοκομεία της Ευρώπης και της Αμερικής με ένα από τα ποιο γνωστά το Νοσοκομείο Johns Hopkins. Το σημαντικό είναι πως και στην Ευρώπη και στην Αμερική αλλά και στην Χώρα μας ο αριθμός των συνανθρώπων μας που εμπιστεύεται τέτοιες μεθόδους είναι διαρκώς αυξανόμενος κάτι που από μόνο του δείχνει τις ωφέλειες αυτής της μεθόδου.

   Τώρα αν θέλουμε να δούμε πιο αναλυτικά που μπορεί να φανεί χρήσιμη και αποτελεσματική είναι στα εξής επιμέρους συστήματα:

   Σκελετικό, αναπνευστικό, μυικό, λεμφικό, κυκλοφορικό, ενδοκρινικό, γεννητικό, νευρικό, πεπτικό, ουροποιητικό.

   Και στις εξής περιπτώσεις:

   Αρθρίτιδα, Ουρική αρθρίτιδα, κάταγμα, αγκύλωση, σκολίωση, οσφυαλγία, αυχενικό, ισχιακό, δισκοπάθεια, πόνοι μέσης, ράχης και ώμου .

   Γρίππη, βήχας, βραχνάδα, αλλεργικός πυρετός, βρογχικό άσθμα, αμυγδαλές, αμυγδαλίτιδα, βρογχίτιδα, ιγμορίτιδα, λαρυγγίτιδα, πνευμονία, πλευρίτιδα, συνάχι, φαρυγγίτιδα και αναπνευστικά προβλήματα.

   Μυασθένεια, διάστρεμμα, μυική δυσκαμψία, κράμπες, σπασμοί, ψύξη, θλάση, πιάσιμο μυών.

   Λοιμώξεις, αλλεργίες ,αδενοπάθεια, μολύνσεις, κατακράτηση υγρών, πρήξιμο αστραγάλων, λαιμού και αδένων.

   Αρτηριοσκλήρωση, υπέρταση, υπόταση, στηθάγχη, χοληστερίνη, φλεβίτιδα ,κιρσοί, ταχυκαρδία.

   Κατάπτωση, παχυσαρκία, άγχος, κατάθλιψη, διαβήτης, θυρεοειδίτιδα, υπέρ / υπό θυρεοειδισμός.

   Σεξουαλική ανικανότητα, προστατίτιδα, προστάτης, προβλήματα στειρότητας, κράμπες περιόδου, εμμηνόπαυση, προβλήματα περιόδου, στειρότητα κολπίτιδα, υπογονιμότητα, ινομυώματα, πολυκιστικές ωοθήκες.

   Άγχος, πάρκινσον, νευροφυτικά προβλήματα, ημικρανίες, νευραλγία τριδύμου, ίλιγγος, αυπνία, επιληψία, νευρικότητα, σπαστικότητα, εγκεφαλική καθυστέρηση, παράλυση, λόξιγγας, τρέμουλο, σκλήρυνση κατά πλάκας.

   Δυσκοιλιότητα, διάρροια, διαβήτης, αιμορροίδες, γαστρίτιδα, έλκος, αέρια, δυσπεψία, διαφραγματοκήλη, κολίτιδα, πονόδοντος, τυμπανισμός, καούρες, χολολιθίαση, υπογλυκαιμία, οισοφαγίτιδα, έμετοι, εντερικά.

   Κυστίτιδα, ακράτεια, δυσουρία, ανουρία, προστατίτιδα, δυσλειτουργίες νεφρών.

   Που απευθύνεται

   Η ρεφλεξολογία μπορεί να εφαρμοστεί από βρέφη μέχρι άτομα της τρίτης ηλικίας.Φυσικά κάτω από συγκεκριμένους και απαράβατους κανόνες πίεσης ειδικών χειρισμών και χρόνου.

   Πως εφαρμόζεται

   Μετά από ένα πολύ λεπτομερές ιστορικό εξού και η πρώτη συνεδρία ίσως και να ξεπεράσει κατά πολύ ακόμα και τις 2 ώρες η συνεδρία εφαρμόζεται σε ένα κρεβάτι στα πόδια,  στα χέρια και στα αυτιά και σε ειδικά σημεία που κρίνεται απαραίτητο.

   Διάρκεια

   Η πρώτη συνεδρία συνήθως μπορεί και να ξεπεράσει τις 2 ώρες,  οι επόμενες και με συχνότητα από 1 ως 3 φορές την εβδομάδα διαρκούν από 70 ως 100 λεπτά ανάλογα τα συμπτώματα και τον τρόπο αντιμετώπισης.Το πιο πολύτιμο δεν είναι ο χρόνος που θα απαιτηθεί αλλα ο Σεβασμός στο πρόσωπο του ατόμου που νοσεί και η μεγιστοποίηση του βαθμού της Ιασής του.

   

   .

   

   

Φωτογραφίες

 • Ρεφλεξολογία

  Ρεφλεξολογία

Facebook


 • facebook

 • Οι εναλλακτικές/ενεργειακές θεραπείες συμπληρώνουν την Ιατρική και δεν την αντικαθιστούν. Κάποιες εναλλακτικές/φυσικές θεραπείες μπορούν να γίνουν και με την σύμφωνη γνώμη του προσωπικού ιατρού που σας παρακολουθεί, ενώ κάποιες άλλες καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της κλασσικής θεραπευτικής αγωγής του προσωπικού σας ιατρού, έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι πιο ολοκληρωμένη.

OLON IASIS


Ελληνικό Κέντρο Αλληλοβοήθειας Θεραπείας & Ποιότητας Ζωής

Πατρόκλου 25, Βριλήσσια, Τ.Κ. 15235
τηλ. 213 0273668, 6944766019, 6942922206

ioannis@oloniasis.gr
Ιωάννης Κ. Παπανδρέου M.I.I.R

Πτυχιούχος Εναλλακτικών Θεραπειών
Ειδικός επί των Αντανακλαστικών Μεθόδων
Ρεφλεξολόγος - Ηλεκτροβελονιστής
Ενεργειακός Θεραπευτής